NL / FR

KINDEREN EN JONGEREN

Veel ouders en opvoeders zitten met hun handen in het haar als het gaat over het gedrag van kinderen en jongeren. Het is geen gemakkelijke taak om hen de juiste richting te geven.
Volgens de maatschappelijke en de schoolnormen worden ze vaak als onhandelbaar bestempeld.

Over de hele wereld worden er sinds geruime kinderen geboren die aan alle heilige huisjes rammelen. Kinderen en jongeren staan nog sterker in contact met de subtiele energieën in en rond hun lichaam. Ze nemen bv. de boosheid van anderen over en krijgen dan buikpijn of zijn thuis heel druk om die energie kwijt te raken. Ook voelen ze haarfijn aan of iemand toneel speelt of niet goed in zijn vel zit en kunnen dat zeker laten merken. Ze hebben het moeilijk met een omgeving vol stress en prikkeling. De enen trekken zich terug in hun eigen wereldje van rust en fantasie en de anderen zijn hyperactief tot agressief om al die prikkels kwijt te geraken.

Veel jongeren zoeken hun heil in roken, gebruik van joints, hebben eetproblemen, e.a. Ze experimenteren om andere oplossingen te vinden, ze zoeken hun eigen weg.

Het is belangrijk dat we hen begrijpen en hen niet meteen stempels opplakken zoals ADHD, slechte concentratie, autisme en vele andere.
Veel kinderen krijgen vrij vlug medicatie om hen rustig te houden. Het is wijs eerst te zoeken naar mogelijke andere benaderingen.
Van groot belang is dat zij zich begrepen weten. We dienen hen te behandelen als volwassenen.
Er is samenwerking nodig tussen ouders, opvoeders en kinderen, met duidelijke afspraken en consequent gedrag.

Bij deze zoektocht kan professionele hulp een waardevol hulpmiddel zijn en vaak een aanrader om uit de impasse te geraken.
Energiewerk is een belangrijk deel van de therapie, omdat kinderen en jongeren vaak letterlijk niet goed in hun vel zitten. Met een structuur die hersteld is en volledig in de juiste dimensie functioneert, worden er mooie resultaten geboekt: een opluchting zowel voor het kind of de jongere als voor de omgeving.

welkom op de website van pauwelsremember